auto sense not working

Free-for-all chat about the Bluesound Ecosystem.
Post Reply
adrian_k
Posts: 1
Joined: Sat Mar 18, 2017 12:55 pm

auto sense not working

Post by adrian_k » Thu Apr 11, 2019 1:26 pm

hi All,
Is it my imagination / stupidity but is there no search function on this forum.

Anyway, I have a Node2 & Samsung TV but the Optical input no longer works.
There use to be the option on the 'front page' of the controller app (iOS & PC) to select Optical as the input and all worked well. I change the speaker on my TV to external and the source as optical and the TV sound played through my Node & hifi. But this no longer works and I don't know when this broke.

I raised a support call a few days ago but have not received any response.

All apps & OS versions are up to date, restarted the Node.

Can someone suggest the next course of action?

thanks,
Adrian

BosseJohansson
Posts: 26
Joined: Tue Jul 14, 2015 10:16 am
Location: Åkersberga, Sweden

Re: auto sense not working

Post by BosseJohansson » Thu Apr 11, 2019 2:34 pm

Regarding search function - try Google, it usually provides better and more relevant answers than native search functions on discussion forums in my experience (limited, but hey ...)
Start your search term with "site:helpdesk.bluesound.com/discussions" and then the actual key words you're interested in. Google will only display results from site you specified.

Sorry, I have no idea on how to make your optical input react as you wish.
Main system: NAD M50/M51, Gdis 400 (don't ask), Magnepan 3.6; Flac music library (Linux Samba share) & Tidal/WiMP HiFi streaming account

SeppiE
Posts: 1209
Joined: Fri Jul 11, 2014 12:04 pm
Location: Liverpool, UK

Re: auto sense not working

Post by SeppiE » Thu Apr 11, 2019 2:52 pm

I would check the optical lead first, try unplugging it / plugging it back in at both ends. Also check the lead is showing a red light at the end that plugs into the Node,

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests